Docenten

Marlene van Lier
Yogatherapeut en Psycholoog

Ik werk vanuit de visie dat lichaam en geest één zijn. In beide delen van onze praktijk help ik mensen om zichzelf steeds vollediger te ontwikkelen, in balans met alle vier de dimensies van het bestaan – persoonlijk, fysiek, sociaal en spiritueel. Zo wordt je meer en meer jezelf, nemen je klachten af en ga je steeds meer vanuit innerlijke vrijheid en een gevoel van welzijn leven.

Libra Coaching en Counseling

Jaap Spaans
Yogadocent

Mijn yogalessen vallen onder de noemer Hatha Yoga. Hatha Yoga is de fysieke kant van yoga. Binnen de Hatha zijn er verschillende yogavormen, zoals bijvoorbeeld Ashtanga, Iyengar, Yin en Vinyasa. Tijdens mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de opbouw van houdingen.  Ik vind het belangrijk om daar waar de deelnemer dit nodig heeft deze aan te passen, zodat iedereen de houdingen kan doen binnen zijn of haar grenzen. Daarnaast vormen ademhalingsoefeningen een terugkerend thema.

Jaap Yoga

Josette Jimmink
Yogadocent en Masseuse

Mijn naam is Josette Jimmink. Al zolang als ik mijzelf kan heugen heb ik al een onrustig gevoel in mijn lijf. Ik wil overal bij zijn, overal bij horen, niks missen en bovendien vind ik het erg belangrijk wat mensen van mij vinden. Ik kan je vertellen; een knap vermoeiende eigenschap! Tot ik zo’n 10  jaar geleden ontdekte dat het ook anders kon…ik kwam in aanraking met yin yoga. Ik ontdekte meer rust, meer ontspanning, meer met aandacht naar binnen luisteren naar mijn lichaam. En misschien wel mijn belangrijkste les; niet zo vreselijk streng, maar gewoon lief zijn voor mezelf!  Inmiddels geef ik yin yogalessen met als doel Rust in de Kop en Ruimte in je Lichaam. Even een moment van bewust stil zijn om te voelen, te ontspannen, te verzachten en te herstellen. Naast de Yin Yoga opleiding heb ik ook de opleiding Restorative Yoga afgerond en blijf ik mijzelf ontwikkelen en bijscholen op het gebied van yoga en ontspanning.

Bewussst

Debby Wegman
Yogadocent en Masseuse

Tijdens een revalidatieperiode na een ongeval, kwam ik in 2014 in aanraking met yoga en meditatie. Door verschillende stijlen uit te proberen leerde ik opnieuw in mijn lichaam te leven. Zo kon ik mijn passie voor bewegen voortzetten. Om yogadocente te worden ben ik afgereisd naar Rishikesh, India – de geboorteplaats van Yoga. Naast mijn yogacertificaten voor Hatha en Asthanga, heb ik mij verdiept in de yoga anatomie, filosofie, pranayama (ademhaling), yoga nidra en mantra’s. Voor mij gaat de studie van yogahoudingen vooral over jezelf begrijpen en te transformeren in je dagelijkse leven. Momenteel volg ik de opleiding Medische Basis Kennis en de opleiding Yoga Therapie.

De Zen Fabriek

Anne Borgers
Yogadocent en Reikibehandelaar

Ik ben Anne Borgers, getrouwd, moeder van 3 kinderen, yogadocent en reiki behandelaar. Door het drukke bestaan als moeder van toen nog 2 kinderen, ging ik op zoek naar een rustpunt en vond dat thuis op mijn mat. Eerst met online lessen, later bij een yogaschool. Nu is dat gegroeid naar op de mat zijn, voelen wat het lichaam nodig heeft, en dan gewoon doen. Zoals ik met heel mijn hart moeder ben, geef ik ook met heel mijn hart yogales. Yoga is mijn passie. Wat jij hiervan terug zal vinden in mijn lessen? Dat zelfde rustpunt, om de hectiek van de dag even achter je te laten, om met jezelf te zijn en niets te moeten, om te leren voelen waar jouw lichaam echt om vraagt.

Anahatayogi

Suzanne Faasse
Yogadocent Stoelyoga en Pilates

Ik ben Suzanne Faasse (1972), woonachtig in Alkmaar en moeder van twee tieners. Ik ben een beweeglijk type: dansen, yoga, Pilates en hardlopen zijn mijn wekelijkse bezigheden waar ik veel voldoening uit haal. Gezien mijn achtergrond als Creatief Therapeut ben ik nieuwsgierig naar wat de mens beweegt. In mijn lessen kan ik mijn liefde voor de mens met al zijn/haar mogelijkheden en uitdagingen en de liefde voor bewegen met elkaar combineren. Ik zet mensen graag op een crea(c)tieve manier in beweging. Ik heb een opleiding docent Stoelyoga gevolgd, evenals de teacher training Functional Vinyasa/ Hatha yoga en in september 2020 heb ik mijn Pilates opleiding afgerond. Ik vind het belangrijk dat de mensen in mijn lessen plezier beleven aan het bewegen en humor heeft zeker een plaats in mijn trainingen.

Faasse fit